Dieta pentru memorie

Bunele obiceiuri alimentare pot contribui la imbunatatirea memoriei

 

S-a demonostrat stiintific ca o dieta alimentara sanatoasa poate sa contribuie la imbunatatirea capacitatii de invatare si memorare, precum si la imbunatatirea aspectului fizic.

Uneori chiar si creierul nostru, in situatii de stre, necesita o anumita dieta adecvata pentru a elimina stresul, pentru a determina o stare de bine si un alt tonus fizic si psihic.

Dieta pentru memorie trebuie sa fie una echilibrata, bogata in glucide (cereale, paine, gem, prajituri) si proteine (lapte sau iaurt).

Vezi categoria de produse naturiste de slabire Vegis

[DESCHIDE CATEGORIA]

Alege din peste 200 de produse naturiste de slabire ceea ti se potriveste pentru obtinerea greutatii ideale. Poti opta pentru ceaiuri, capsule, ori creme. O slabire sanatoasa inseamna o slabire de durata, un tratament prelungit, dar eficient. Va sugeram sa alegeti dintre aceste produse pentru ca sunt recomandate de speciliasti.

De asemenea, pentru cei ce vor sa urmeze o astfel de dieta de imbunatatire a memoriei, este util sa cunoasca ca glucoza este sursa primara de energie pentru creierul nostru si tot ea incetineste scaderea nivelului de atentie. In acest sens, alimentele cu continut ridicat de glucoza sunt: fructe, legume, miere, dulciuri, zahar, orez, paste si paine.

Pentru a urma o dieta de imbunatatire a memoriei, se recomanda consumarea unor gustari distribuite uniform pe parcursul unei zile, gustari alcatuite din: fructe, biscuiti, piscoturi, alimente ce mentin un anumit nivel de gluzoca in sange si sunt utile chiar si grasimile din uleiurile vegetale extrase din germeni de grau ori din nuci ori din seminte de in, uleiul de osia, fructe cu coaja lemnoasa, etc.

Acizii grasi de tipul Omega-3 sunt de asemenea importati in cultivarea si imbunatatirea memoriei si capacitatii de invatare. Acesti acizi grasi Omega-3 se gasesc in: ton, ansoa, somon si macrou.

De asemenea, imbunatatirea memoriei se poate obtine si printr-un aport de minerale si vitamine de tipul: fierului pe care-l intalnim in carne, peste, fasole si spanac, de tipul acidului foloci, pe care-l intalnim in fasole, rosii, spanac si portocale, de tipul vitaminelor C si E.

Evident, trebuie sa evitam grasimile saturate, grasimile animale, deoarece determina o scadere a capacitatii intelectuale si implicit a memoriei, chiar daca acestea sunt utile in anumite functii ale creierului. Este de preferat sa alegem proteinile animale ce contin substante cu adevarat utile pentru ogarniam, dezvoltand anumite functii ale creierului, inclusiv cea de memorare. Proteinele animale le putem gasi in: arne, peste, laptele si derivatele sale (inclusiv legume, în special de soia).

republicabio.ro

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies